Dzeltena maizīte vai klinģeris ir pārdesmit procentus gardāka, nekā vienkāršā gaišā bulciņa, jo mēs ēdam arī ar acīm. Safrāns ir izcils, bet dārgs palīgs šajā jautājumā. Kādas ir lētākās alternatīvas?
Pieredzē dalās konditore no Valmieras Zoja Bulko.
“Dzeltenas bulciņas, maizītes un maizes, protams, izskatās kārdinošāk. Izcili, ja mīklas iekrāsošanai var izmantot augstvērtīgu safrānu, taču tā ir dārga garšviela un diemžēl, to pērkot, var gadīties, ka nopērk kaķi maisā. Jāpievērš uzmanība, vai safrāns tirgots pulverī saberzts (tas visdrīzāk ir pakaļdarinājums ar kurkuma līdzdalību) vai drīksnās, viskvalitatīvākais ir tas mazos diedziņos sakaltēts, ko atdzīvina siltā pienā vai ūdenī.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit