kaneļmaizītes, virtuve
Foto: Shutterstock
Kanēļmaizītes, magoņmaizītes, zaptsmaizītes, cita par citu gardāka un kārdinošāka. Taču sākums visām ir viens – rauga mīkla. Tālāk seko pareiza pildījuma sagatavošana, pēcraudzēšana un cepšana. Vēlams – kopā ar bļodiņu ūdens!

Smalkmaizīšu pieredzē dalās konditore no Valmieras Zoja Bulko.

Ja runa ir par smalkmaizītēm, visgardākās sanāk ar kārtaino rauga mīklu, bet, lai pie tādas tiktu, jānodarbojas ar sviesta smērēšanu mīklā, locīšanu, rullēšanu un atkal locīšanu, atpūtināšanu un tad atkal visu locīšanas pasākumu atkārtošanu. Iesācējam vislabāk tomēr sākt ar parasto rauga mīklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!