Smiltsērkšķu augļi ir piemēroti dažādu pārstrādes produktu pagatavošanai. Plašāk pazīstami tādi produkti kā sula, sīrups, dažāda veida biezeņi, ievārījums, džems, želeja, mērces, alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni. Smiltsērkšķu eļļai pasaulē jau sen ierādīta nozīmīga vieta farmakoloģijā, tās saturs augļos gan nav liels (Latvijā audzētajās šķirnēs 3-6%) salīdzinājumā ar eļļas augiem, taču vērtīgu to padara īpašais ķīmiskais sastāvs. Zinātniskie pētījumi norāda, ka eļļas saturs augļos ir atkarīgs no dažādiem faktoriem: izcelsmes vietas, šķirnes, novākšanas laika un eļļas ieguves metodes.
Kā mājas apstākļos varam pārstrādāt smiltsērkšķus dažādos vērtīgos produktos?
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit