makaronu maltās gaļas sacepums vakariņas
Foto: Shutterstock
Lēti un garšīgi ir veids, kā paēst vēlamies katru dienu. Bet, ņemot vērā pārtikas cenu un citu izdevumu kāpumu, kam ienākumi līdzi skriet nespēj, pašlaik jautājums par lētu paēšanu ir kļuvis vēl aktuālāks. Turklāt gribas taču ēst arī garšīgi, nevis grauzt sausus makaronus vai zaļus kartupeļus. Piedāvājam iepazīties ar vairākiem ieteikumiem, kā iespējams samazināt izdevumus pārtikai, kā arī receptēm, kas neparedz lielas izmaksas.

Jau labu laiku modē ir lieta, ko sauc par ēdienreižu plānošanu. Tas ir efektīvs veids, kā taupīt gan laiku, gan līdzekļus. Galvenais ietaupījuma avots – samazinās izdevumi pusgatavām maltītēm, našķiem, kad esi izsalcis, un impulsīviem pirkumiem, kas nozīmē krietni mazāk pārtikas atkritumos. Ja esi no tiem, kas pārtiku neizmet un izmanto visu līdz pēdējam kumosam, vari sev pasist uz pleca, bet tas nenozīmē, ka tavā pārtikas budžetā nav iespējams ietaupīt.

Maltīšu un iepirkšanās plānošana īpaši aktuāla kļuva, sākoties Covid-19 pandēmijai. "Tasty" lasītājiem piedāvāja drošas iepirkšanās ceļvedi, kurā daudzi ieteikumi nav zaudējuši aktualitāti arī šodien. Ar ko sākt maltīšu plānošanu? Ar pārskatu par to, kas vispār atrodas tavā ledusskapī un pieliekamajā. Tad izveido sarakstu un cilpo uz veikalu. Ja ir laiks un vēlēšanās ietaupīt vēl vairāk, gatavojot ēdienkarti ilgākam laikam, ieteicams izpētīt, kuriem produktiem attiecīgajā periodā veikalā ir atlaides. Tāpat atceries, ka sezonas produkti parasti ir lētāki. Varbūt novembris nav īstais laiks, kad sevi lutināt ar ķiršiem un avenēm?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!