Jau labu laiku modē ir lieta, ko sauc par ēdienreižu plānošanu. Tas ir efektīvs veids, kā taupīt gan laiku, gan līdzekļus. Galvenais ietaupījuma avots – samazinās izdevumi pusgatavām maltītēm, našķiem, kad esi izsalcis, un impulsīviem pirkumiem, kas nozīmē krietni mazāk pārtikas atkritumos. Ja esi no tiem, kas pārtiku neizmet un izmanto visu līdz pēdējam kumosam, vari sev pasist uz pleca, bet tas nenozīmē, ka tavā pārtikas budžetā nav iespējams ietaupīt.
Maltīšu un iepirkšanās plānošana īpaši aktuāla kļuva, sākoties Covid-19 pandēmijai. "Tasty" lasītājiem piedāvāja drošas iepirkšanās ceļvedi, kurā daudzi ieteikumi nav zaudējuši aktualitāti arī šodien. Ar ko sākt maltīšu plānošanu? Ar pārskatu par to, kas vispār atrodas tavā ledusskapī un pieliekamajā. Tad izveido sarakstu un cilpo uz veikalu. Ja ir laiks un vēlēšanās ietaupīt vēl vairāk, gatavojot ēdienkarti ilgākam laikam, ieteicams izpētīt, kuriem produktiem attiecīgajā periodā veikalā ir atlaides. Tāpat atceries, ka sezonas produkti parasti ir lētāki. Varbūt novembris nav īstais laiks, kad sevi lutināt ar ķiršiem un avenēm?