Foto: Shutterstock

Bešamela jeb baltā miltu mērce ir viena no pazīstamākajām siltajām mērcēm, ko gatavo no trīs pavisam vienkāršām sastāvdaļām – sviesta, piena un miltiem, pievienojot trīs vienkāršas garšvielas – sāli, piparus un muskatriekstu. Bešamelu izmanto par pamatu daudzām citām mērcēm un receptēm, prasmīgi pagatavota, tā ēdienam piešķir neatkārtojamu garšu, bet, ja gatavošanā kas misējas, iegūstam klīsterveidīgu masu, kas daudziem kalpojusi par pamatu bērnības traumai un nemīlestībai pret šo ēdienu. Galvenais noteikums, lai mērce būtu garšīga, tai jābūt bez kunkuļiem un pareizā konsistencē.

Lai mērce izdotos perfekta, noderēs ieteikumi no spāņu izdevuma "Saber Cocinar", kas veltīts vienkāršai un patīkamai ēst gatavošanai.

Apgrauzdē miltus. Pannā liek sviestu un tikai tad, kad tas pilnībā izkusis, pievieno miltus. Karsē, ik pa laikam apmaisot, lai visi milti būtu nedaudz apgrauzdēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!