ledusskapis, ēdiens
Foto: Shutterstock
Ir divu veidu cilvēki: tie, kuriem, tiklīdz vakariņas ir paēstas, patīk novākt pārpalikumus, ievietojot tos ledusskapī un tie, kas ļauj visam dažas stundas nostāvēties, līdz ēdiens ir pilnībā atdzisis. Dažkārt daudzi no mūsu ieradumiem ir tik ierasti, ka tu, iespējams, pat nezini, kāpēc dari tieši tā ... Koks ar diviem galiem! Gluži tāpat kā diskusijas par to, kādā virzienā tualetes papīram vajadzētu atrasties – virs ruļļa vai zem tā.

Raugoties no pārtikas drošības viedokļa, pirms ievietošanas ledusskapī ēdienu nav nepieciešams atdzesēt līdz istabas temperatūrai, jo "aukstais process" ātri atdzesēs karsto pārtiku un novērsīs baktēriju attīstību.

Tomēr, lai saglabātu ēdiena garšu, konsistenci un nezaudētu uzturvērtības, ieteicams ēdienam nedaudz nostāvēties uz virtuves letes. Piemēram, ja gatavo "mac'n'cheese" jeb makaronus ar sieru ar kraukšķīgu virskārtiņu, ieliekot to karstu ledusskapī, karstuma ietekmē kraukšķīgums kļūs mīksts, samircis, gluži kā "šļura". Proti, šajā gadījumā ieteicams būtu kastrolim ļaut atdzist līdz istabas temperatūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!