Raugoties no pārtikas drošības viedokļa, pirms ievietošanas ledusskapī ēdienu nav nepieciešams atdzesēt līdz istabas temperatūrai, jo "aukstais process" ātri atdzesēs karsto pārtiku un novērsīs baktēriju attīstību.
Tomēr, lai saglabātu ēdiena garšu, konsistenci un nezaudētu uzturvērtības, ieteicams ēdienam nedaudz nostāvēties uz virtuves letes. Piemēram, ja gatavo "mac'n'cheese" jeb makaronus ar sieru ar kraukšķīgu virskārtiņu, ieliekot to karstu ledusskapī, karstuma ietekmē kraukšķīgums kļūs mīksts, samircis, gluži kā "šļura". Proti, šajā gadījumā ieteicams būtu kastrolim ļaut atdzist līdz istabas temperatūrai.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit