Ziemassvētki apēdama dāvana cepumu mix burka diy
Foto: Shutterstock
Saņemt apēdamu dāvanu Ziemassvētkos vienmēr ir patīkami, jo dāvinātājs ir centies un savā virtuvē uzbūris vai iegādājies gardumus, silti domājot par saņēmēju. Taču ko uzdāvināt tiem, kuriem pašiem patīk gatavot? Labs variants ir paša sabērts cepumu mīklas sausais mikss burciņā – tā uzdāvināsi ne vien kārumu apēšanas prieku, bet arī to pagatavošanas prieku. Kā veiksmīgāk pašam sagatavot cepumu receptes dāvanu burciņas, portālam "Tasty" iesaka konditorejas-kafejnīcas "Parka Kafe" konditore Mairita Krūmiņa.

"Vispirms vajag izdomāt, ko tad burkās liksi," pirmo soli min konditore. Jālūkojas pēc tādas cepumu receptes, kur dominē sausās sastāvdaļas, kuras nav nepieciešams īpaši atdalīt, mīklas gatavošanas procesā. Tad pievienotajā receptes zīmītē saņēmējam atliks vien norādīt nepieciešamo sviesta, olu vai piena daudzumu. Ko drīkst likt burkās? "Visu, kas ir sauss – milti, cepamais pulveris, soda, cukurs, brūnais cukurs, auzu pārslas, rieksti, sēkliņas, žāvēti augļi, konfektes un šokolādes lāsītes vai gbaliņi," stāsta konditore. Svarīgākais, ko der atcerēties – dāvināt paredzētajā cepumu miksa burkā nedrīkst iebērt mitrās sastāvdaļas, jo tās gluži vienkārši sabojāsies.

Lai cepumi izdotos lieliski, bet burciņas saturs – skaists, jāņem vērā, ka sausās sastāvdaļas nepieciešams arī pareizi saslāņot. Pieredzējusī konditore atklāj, ka lielākā kļūda, kad pirmo reizi gatavo šādu burciņu cepumu miksu, ir sastāvdaļu sabēršana bez pārdomāšanas. Tāpat ieteikums izvēlēties aptuveni 1 litra tilpuma burciņu, taču ne lielāku par 1,5 litru – tādā parasti ietilpst sastāvdaļas 8–12 lieliem cepumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!