Lūk, neliels špikeris ēdienu un dzirkstošā vīna saskaņošanai Jaunā gada svinībām, ja galdā likts:
Rasols un siļķe kažokā
Izvēlieties ļoti sausu "brutu", vislabāk "Blanc de Blanc" no "Chardonnay" saimes, iesaka specializētais portāls "WineStyle". Šis vīns būs labākais sabiedrotais šiem salātiem, jo ideāli sader ar visām to sastāvdaļām, bet vīna skābums bez problēmām tiks galā ar treknulīti majonēzi.
Garneļu salāti
Skatieties itāļu "Franciacorta" vai spāņu "Cava" virzienā – šie dzirkstošie vīni nepazaudēsies garneļu kompānijā. Tāpat tie ieteicami pie krabju salātiem.
Cepta vista
Galdā tiks likta kārdinoša, apbrūnināta cepta vistiņa? Lieciet tai blakus franču otru populārāko dzirkstošo vīnu pēc šampanieša – "Cremant". Ak vistiņai klāt nāk ogu mērce? Ne vārda vairāk – dzirkstošs "Rose" te būs īstais kompanjons!
Cūkgaļa
Ja svētku galda trumpis būs cūkgaļas cepetis, atrodiet veikalu vīna plauktos labu Elzasas "Cremant" no rīslingu ("Riesling") dzimtas. Jo arī pašā Elzasā šo vīnu tradicionāli pasniedz pie cūkgaļas ēdieniem. Un vietējie zina, ko dara (un ko dzer!).
Uzkodas
Nu, te var izvērsties, ja ir vēlme! Uzkodas ar lasi, klasiskā mocarella ar tomātu un baziliku, kā arī pastas salāti gribēs draudzēties ar "Franciacorta". Mandelēm, olīvām un hamonam piestāv spāņu "Cava". Kartupeļu čipši un popkorns? Lejiet glāzes brutu!