Marinētu gurķu burkas pagrabā vai tumšā pieliekamajā reizēm stāv pat vairākus gadus – un nebojājas. Cita lieta ir ar paša marinētiem vai veikalā pirktiem gurķīšiem, kuru atvērtā burka mēdz aizkavēties ledusskapī kādu laiku. Pat ja šķiet, ka marinēti gurķi ir beztermiņa, arī atvērtā burkā marināde var sākt bojāties. Kā saprast, ka tie uzturā nav lietojami?
Atšķirībā no sālītiem vai mazsālītiem gurķiem, kuru pagatavošanas tehnika atšķiras un termiņš ir krietni īsāks, marinētie gurķi gatavošanas laikā sapildīti sterilizētās burkās, pārlieti ar izkarsētu marinādi, bet pašas burkas vēlreiz izkarsētas. Šī procesa laikā iznīkst baktērijas, kas ietekmē bojāšanās procesu, kulinārijas vietnē "Epicurious" skaidro marinēšanas eksperte Džūlija Leinga. Tātad neatvērta marinētu gurķu burka (arī veikalā pirkta) istabas temperatūrā var nesabojāties pat vairākus gadus.
Garšas un produkta kvalitātes nolūkos gan ieteicams marinētus gurķus izmantot aptuveni gada laikā kopš ieburkošanas, turpat skaidro pārtikas drošības speciāliste Stefānija Smita. Gaismas ietekmē gurķi burkā var kļūt blāvāki, zaudēt kraukšķīgumu un vairs nebūs tik apetelīgi, tāpēc neatvērtas burkas ieteicams turēt kaut virtuves skapītī, kur gaisma netiek klāt. Atvērtas marinēto gurķu burkas jāglabā ledusskapī un jāizlieto mēneša laikā.