kartupeļu čipsi
Foto: Shutterstock

Kuram gan tā nav gadījies – pēc tam, kad esi panašķējies ar kartupeļu čipsiem un aizlocījis paciņu, noliekot to kādā virtuves plauktiņā, sastapties ar mīkstiem, savu kraukšķīgumu zudušiem čipsiem. Pat cieši aiztaisot iepakojumu, nav garantēts, ka čipsiem netiks klāt mitrums. Vai čipsus var paglābt, ja nav ieplānots izēst visu lielo paku uzreiz?

Izrādās, ir kāds triks, kas arī pēc vairākām nedēļām ļaus baudīt kraukšķīgus čipsus no iesāktas paciņas. To atklājuši eksperimentētāji vietnē "Allrecipes".

Iesākto čipsu paku vislabāk glabāt tumšā un ļoti aukstā vietā – saldētavā! Lai gan uz iepakojuma bieži vien ir norādīts, ka atvērto paciņu ieteicams glabāt tumšā un vēsā vietā, tas ne vienmēr būs virtuves skapītis vai atvilktne. Tiklīdz iepakojums atvērts, čipsi pakļauti gaisa, gaismas un mitruma ietekmei, kas tiem liek zaudēt sākotnējo garšu un kraukšķīgo struktūru. Saldētava šo procesu vienkārši apstādina. Un nē, čipsi nesasalst, tie vienkārši kļūst ļoti, ļoti auksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!