Vai glāzes kvalitātei vispār ir nozīme? 150 eiro vērta kristāla pasaka vai piecus eiro vērta glāzīte no "Pepco"? Voldemārs skaidro, ka ir gan!
"Glāzes kvalitāte maina vīna baudīšanas procesu. Stikls ir smagāks un biezāks. Kristāla glāzes parasti ir roku darbs. Kristāls ir riktīgi plāns. Vīna baudīšanai – jo mazāk saskare ar stiklu, jo labāk, tāpēc kristāls skaitās labāks vīna baudīšanai, salīdzinot ar stiklu, jo stiklā vīns ar grūtībām plūst pa glāzi. Viens un tas pats vīns dažādās glāzēs garšo pilnīgi atšķirīgi," skaidro zinātājs.
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Loading...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit