olas gatavošanas metodes omlete kultenis plaučola plaucēta
Foto: Shutterstock

Bagātīga brokastu maltīte var sastāvēt ne tikai no siltas putras vai pankūkām, kā rāda mūsu ēšanas ieradumi. Viens no labākajiem veidiem, kā sākt dienu – ar spēcinošu omleti, kurā paslēpti dārzeņi, kādu mīksti vārītu olu vai perfekti gaisīgu kulteni. Bet vai tu proti pagatavot olas vismaz piecos dažādos veidos?

Lai brīvdienu brokastošanu padarītu interesantāku, vērts apgūt dažādas olu gatavošanas tehnikas. Viena lieta ir iemācīties izvārīt olas piecās dažādās mīkstuma pakāpēs, pavisam cita – ūdens virpulītī noplaucēt olu, lai izdotos ideālā plaučola, kuru likt uz kraukšķīgas maizes šķēles un pārliet ar Holandes mērci. Un neaizmirsīsim par vēršacīm – arī tās pagatavot ir atsevišķa māksla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!