konservēts tuncis bundžiņa
Foto: Shutterstock
Vista no jūras – tā mēdz dēvēt plaši pieejamo un ērti pagatavojamo tunci. Ja vēl tas ir konservēts, šaubu nav, ka virtuves pieliekamajā tam atradīsies stabila vieta, jo bundžiņā tas uzglabājams gadiem. Daudzi gan tunča bundžiņām iet garām ar līkumu domādami, ka no tā taču neko prātīgu nepagatavot. Bet tie ir dziļi maldi!

Protams, konservētu tunci (savā sulā, ūdenī vai eļļā, nemaz nerunājot par izvirtīgām dažādu garšvielu marinādēm) var vienkārši izķeksēt no nelielās bundžiņas, saspaidīt ar dakšu un uzlikt uz kādas čabatas maizes šķēlītes, kurai ir kārdinoši kraukšķīga garoziņa. Tomēr konservēts tuncis ir pietiekami plaši pielietojams, lai nesmādētu turēt mājās vismaz pāris bundžiņas, it īpaši, ja nomedītas akcijas plauktiņā.

Kas konservētā tuncī labs?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!