dzeramā soda
Foto: Shutterstock
Dzeramo sodu ikdienā izmantojam pārsvarā dažādām miltu mīklām pankūku, plācenīšu, biskvītu pagatavošanai, jo kulinārijā soda darbojas kā mīklas irdinātājs. Vēl, protams, soda ir lielisks palīgs uzkopšanas darbos un nevēlamu aromātu likvidēšanā. Izrādās, sodu var izmantot arī dažādu citu produktu labākai pagatavošanai.

Kulināre un virtuves eksperte Nikija Akitofa-Greja vietnē "Serious Eats" atklājusi piecus veidus, kā gatavošanas laikā produktiem pievienota dzeramā sodā var izmainīt, piemēram, spageti konsistenci, palīdzēt apbrūnināt sīpolus un paveikt citus darbiņus.

Soda un svaigas garneles – kraukšķīgākam kumosam

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!