milti siets sijāt miltus gatavot
Foto: Shutterstock
Varētu šķist, ka milti ir viens no tiem produktiem, kas virtuves plauktiņā uzglabājas visilgāk. Ja vien sirdī neesi konditors vai maiznieks, tad, visticamāk, šo kviešu produktu iegādājies reti un tad, kad tiešām beidzas, pat bieži vien nepievēršot uzmanību uz iepakojuma uzdrukātajam "derīgs līdz" vai "ieteicams līdz" datumam. Tomēr – vai milti var sabojāties paši par sevi? Un vai tos drīkst izmantot arī pēc derīguma termiņa beigām?

Īsā atbilde – jā. Taču attiecībā uz gatavošanā visbiežāk lietotajiem universālajiem kviešu miltiem tas nav tik vienozzīmīgi, kulinārajā vietnē "Epicurious" skaidro Kornelas Universitātes Pārtikas zinātnes docente Ebija Snaidere. Kāpēc tā, uzzināsi tālāk.

Cik ilgi milti ir derīgi?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!