siera šokolādes kūka muss mellenes svētki torte
Foto: Shutterstock

Čivina pirmie pavasara putni, dārzniecību siltumnīcās ziedus raisa sulīgi smaržojošas tulpes, bet pie durvīm klauvē 8. martsStarptautiskā sieviešu diena. Un dāmas iepriecināt var ne tikai ar ziediem. Ja svētkos galdā celta garda kūka, vēl jo vairāk paša virtuvē pagatavota, prieks divtik liels. Šiem svētkiem piestāv gaisīgu krēmu un mutē kūstošu kūku gabaliņi, tāpēc – laiks uzrotīt piedurknes, lai darinātu kārumu bez cepšanas!

No necepto kūku pagatavošanas nudien nevajag vairīties. Jā, nereti recepte pieprasa želatīnu, kas daudziem virtuves entuziastiem ir bieds. Tomēr, ja ielāgosi dažus vērtīgus padomus, viss izdosies ar pirmo reizi. Un kas gan tas būs par ietaupījumu! Nevajadzēs stundu darbināt cepeškrāsni, bet gan atliks padarboties ar mikseri, salikt visu kūku formā, un uzticēties ledusskapim, lai tas "nogatavina" kūku.

Kā pareizi lietot želatīnu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!