Par uzturu un to, ko liekam uz sava galda, varam runāt no diviem skatpunktiem. Pirmais – kā no grāmatas ideālā versijā: x grami liesas gaļas, x grami dārzeņu, x grami olbaltumvielu u.c. Otrais – respektēt to, kādi ir mūsu sabiedrības ēšanas ieradumi tomēr, aktīvi vairojot veselīgas pārtikas īpatsvaru, veikt iespējami lielus uzlabojumus reālajā šī brīža "vidējā ēdāja" ēdienkartē. Un reālajā ēdienkartē nereti iekļauti arī gan peltie, gan slavētie gaļas pusfabrikāti – cīsiņi.
Cīsiņi ir ļoti populārs pārtikas produkts Latvijā, ko labprāt ēd gan bērni, gan pieaugušie. Iemesls tam ir saprotams – cīsiņi ir garšīgi, ātri pagatavojami un salīdzinoši lēti. Tomēr uztura speciālisti vienmēr saausās, kad runa ir par cīsiņiem, jo Latvijas veikalu plauktos blakus var dzīvoties gan tādi cīsiņi, kuru sastāvs liek atviegloti nopūsties, gan tādi, kas rada vēlmi šausmās saķert galvu. Tomēr, tā kā cīsiņus esam ēduši un ēdīsim arī turpmāk, uztura speciāliste Ksenija Andrijanova sadarbībā ar "Lidl Latvija" palīdz ieskatīties, kas mūsu ikdienas cīsiņam ir "vēderā", kā izprast etiķetē norādīto informāciju un kā izvēlēties labākos cīsiņus no veikalu sortimenta.