katls kastrolis plīts gatavot
Foto: Shutterstock
Likt vai nelikt vāku virsū – tāds ir jautājums, kas prātā iešaujas, ne vien vārot rīsus vai makaronus, bet arī buljonus, zupas, gatavojot sautējumus un pannā ceptus ēdienus. Pavisam noteikti katla vai pannas vāciņš ir nozīmīgs ēdiena gatavošanā un tās tehnikās – ne velti mērces nepieciešams reducēt, dārzeņus tvaicēt vai graudaugus izvārīt pilnīgi. Kuros gadījumos katliņam uzlikt vāku, bet kuros nē – to skaidrojam turpinājumā.

Domājot par to, kā gatavošanas laikā izmantot katliņa vāku, jāņem vērā trīs būtiski aspekti, norāda kulinārijas pazinēji vietnē "Bossthekitchen.com". Pirmkārt, kādu ēdienu gatavo (zupa, mērce, putra). Otrkārt, gatavošanas gaitas solis. Treškārt, vēlamais rezultāts.

Kad katliņam vai pannai obligāti jāliek vāks?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!