Jāteic paldies konservēšanai un saldēšanai, jo ar šo apstrādes metožu palīdzību varam skābeņu zupu uzvārīt arī visdrēgnākajā novembra dienā. Tomēr ikviens piekritīs, ka zupai, kas izvārīta no svaigām skābenēm, nevis veikalā nopirktām konservētām, ir pavisam cits smeķis. Vislīdzīgāko efektu šādā ziņā var iegūt, ja skābenes zupai nepieciešamo porciju daudzumā sasaldē. Bet nu pie vērtīgākā!
Kas skābenēs labs un kāpēc tās vērts ēst? Skābenēs ir daudz A un C vitamīna, tāpat arī kālija, dzelzs, magnija, norāda "Healthline.com". Turklāt skābās lapiņas ir labs šķiedrvielu avots. Lai gan skābenēs esošā skābeņskābe lielos daudzumos ir kaitīga (sekmē nierakmeņu veidošanos, jo piesaista un nogulsnē kalciju), par skābeņu "pārdozēšanu" nevajadzētu uztraukties. Ieteicamais daudzums skābeņu, ko diennaktī ir droši apēst, ir līdz 50 gramiem, bet tik daudz parasti izmanto vairāku ēdāju pulciņam. Mazināt skābeņskābi palīdz karsēšana, tāpēc – jāgatavo zupas.