air fryer karstā gaisa katls gatavot šķīvis
Foto: Shutterstock
Karstā gaisa katls jeb "air-fryer" daudzās mājās šobrīd ir kļuvis par neatņemamu palīgu ikdienas gatavošanā, kad paēst gribas ātri un garšīgi. Kā jau tas sociālo tīklu laikmetā mēdz būt, nereti arī pavīd īsi video, kuros receptes demonstrēšanas laikā karstā gaisa katlā ievietotas visparastākās keramikas bļodiņas vai porcelāna šķīvji. Vai tas ir droši?

Atbildi uz šo jautājumu sniedz virtuves eksperti vietnē "Allrecipes.com". Atbilde gan nav tik viennozīmīga, jo – vispirms ir jāizpēta marķējumi un lietošanas instrukcijas. Spontāni ieliekot keramikas, porcelāna vai stikla trauku karstā gaisa katlā, kas būtībā ir mazgabarīta konvekcijas krāsns, jārēķinās, ka sekas var būt bīstamas. Proti, trauks var sasprāgt.

Tāpēc, pirms ļauties mazākai trauku smērēšanai vai kādam citam acumirklīgam iemeslam, kas liktu šādi riskēt, pārbaudi, vai konkrēto trauku drīkst likt krāsnī. Parasti uz trauka dibena vai iepakojuma, kurā trauks bijis nopirkšanas brīdī, ir norādīts cepeškrāsns simbols, ja tas ir piemērots ievietošanai krāsnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!