Atbildi uz šo jautājumu sniedz virtuves eksperti vietnē "Allrecipes.com". Atbilde gan nav tik viennozīmīga, jo – vispirms ir jāizpēta marķējumi un lietošanas instrukcijas. Spontāni ieliekot keramikas, porcelāna vai stikla trauku karstā gaisa katlā, kas būtībā ir mazgabarīta konvekcijas krāsns, jārēķinās, ka sekas var būt bīstamas. Proti, trauks var sasprāgt.
Tāpēc, pirms ļauties mazākai trauku smērēšanai vai kādam citam acumirklīgam iemeslam, kas liktu šādi riskēt, pārbaudi, vai konkrēto trauku drīkst likt krāsnī. Parasti uz trauka dibena vai iepakojuma, kurā trauks bijis nopirkšanas brīdī, ir norādīts cepeškrāsns simbols, ja tas ir piemērots ievietošanai krāsnī.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit