ugunskurs jāņi katls zupa pikniks
Foto: Shutterstock
Vasara ir laiks, kad tā vien gribas būt tuvāk Latvijas dabai – jūrai, mežiem, plašajiem laukiem – un piedzīvot naktis teltī, dodoties pārgājienos vai laivu braucienos. Taču, kā būšanu pie dabas pārvērst arī par gastronomisku piedzīvojumu un gūt pavisam citu ēdiena baudījumu, pagatavojot to turpat, pie dabas krūts? Atbildes uz šiem jautājumiem iespējams atrast dabas šefpavāra Renāra Purmaļa nupat izdotajā grāmatā "Gatavo dabā".

Grāmata aicina lasītāju doties ārā un baudīt dabas skaistumu, kā arī draugu un laba ēdiena klātbūtni. Grāmata ir veidota kā recepšu, eseju un ilustrāciju stāsts par Latvijas skaisto dabu. Tā lieliski kalpos kā iedvesma visiem, kam patīk doties aizrautīgos pārgājienos, kā arī tiem, kam nepieciešams padoms, lai gatavotu ēdienu dabā uz dzīvas uguns. Šajā rakstā apkopoti pirmie soļi, ko spert, gatavojoties īstenam garšu piedzīvojumam pie dabas.

"Nepieciešamie produkti, īstais inventārs un brīnišķīgi izplānota taka ir tikai puse no ceļa uz izcilu maltīti. Protams, ar pieredzi nāks arī rezultāts, bet, lai jūs šo rezultātu ātrāk un veiksmīgāk sasniegtu, es gribētu jums dot vairākus padomus, pirms dodaties dabā. Šie padomi ir pārbaudīti praksē. Daži ir aizgūti no citiem meistariem, daži ir paša atklāti. Es ticu, ka, eksperimentējot un biežāk gatavojot, jums parādīsies sava pieredze un savi triki," stāsta Renārs Purmalis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!