Vispirms jāpaskaidro, ka latviešu valodā ar apzīmējumu koriandrs veikalos atrast gan svaigās garšauga buntītes (ko arī visbiežāk dēvējam par kinzu), gan kaltētas sēkliņas un maltu garšvielu. Savukārt angliski runājošā pasaule zaļo lapiņu apzīmējumam izmanto vārdu "cilantro", bet koriandra graudiņus vai samalto garšvielu sauc par "coriander", skaidrots vietnē "Healthline".
Kāpēc dažiem ļaudīm koriandrs var izraisīt ārkārtīgu nepatiku? Izrādās, ja koriandra svaigās lapas sakapā vai saberž tā augļu sēkliņas, izdalās organiskie savienojumi aldehīdi, kas koriandrā ir atbildīgi par šī auga specifisko garšu, vietnē "MarthaStewart.com" skaidro ēdiena zinātnieks Brians Kuoks Lī, grāmatas "150 Food Science Questions Answered" autors.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit