<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@philippcamera'>Philipp Kämmerer</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>

Vasaras sezona nav iedomājama bez grila ballītēm. Teju ikviens no mums ir gatavībā ballēties kopā ar draugiem, ģimeni, kaimiņiem vai darba kolēģiem, tomēr piekritīsi, ka nepietiek tikai ar vēlmi, ir jāzina arī tas, cik daudz pārtikas gādāt šim pasākumam. Ar minēšanu šeit nepietiks! Pretējā gadījumā ledusskapi piepildīs gaļas krāvumi vai arī ballītes karstumā nāksies doties uz veikalu pēc papildu pārtikas (ak, cik apkaunojoši!). Tieši tā iemesla dēļ ir nedaudz jāpaplāno, un mēs esam šeit, lai palīdzētu tev uzzināt, cik tad daudz gaļas un piedevas nepieciešams uz viena cilvēka.

Pārtikas matemātikā konsultē "Gemoss" šefpavāre Ina Poliščenko.

Runājot par grila ballītēm, šefpavāre min: "Plānojot cienastu, jāņem vērā tas, ka grila ballītes parasti notiek ārā, svaigā gaisā, kas nozīmē to, ka arī apetīte ir lielāka, vēl jo vairāk, ja notiek dažādas aktivitātes – spēles."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!