Foto: Shutterstock

Vasaras saulgriežu sagaidīšana un Jāņu svinības nav iedomājamas bez lustīga noskaņojuma un svētku tradicionālajiem ēdieniem, un dzērieniem. Jau izsenis viens no aktuālākajiem jautājumiem Jāņu dienas sagaidīšanā ir, kā pagatavot pēc iespējas garšīgāku un sulīgāku šašliku. Lai katrā mājā pašu spēkiem izdotos pagatavot izcilu šašliku, noslēpumos un ieteikumos dalās "Maxima Latvija" garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

Gaļas izvēle


Populārākā gaļa šašlika gatavošanai ir cūkgaļa un vistas gaļa. Tomēr, lai rezultāts būtu patiesi sulīgs un mutē kūstošs, ir jāpievērš uzmanība konkrētam gaļas gabalam, no kā šašliku gatavosi. Ja esi iecienījis cūkgaļas šašliku, ieteicams ir izvēlēties kakla karbonādes vai cūkas pavēderes gabalu, jo tai klāt ir speķis, kas nodrošinās gaļas sulīgumu. Savukārt, ja esi vistas gaļas šašlika entuziasts, ieteicams marinēšanai izvēlēties vistas kājas gabalu, jo tas satur ādu, lielāku mitrumu un tajā atrodas vairāk muskuļu, līdz ar to arī galarezultāts būs sulīgāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!