kafija, dzēriens
Laba kafija noteikti savā ziņā ir arī gaumes jautājums. Kāds iecienījis tīru espreso, kāds no sirds priecājas par iespēju malkot šķīstošo kafiju ar lielu daudzumu cukura un piena, bet kādam, iespējams, vēlmes mainās katru dienu. Tomēr ir lietas, ko iesaka ievērot gandrīz visiem kafijas gatavotājiem, neatkarīgi no tā, vai dzeram pārlejamu, šķīstošu vai citādi pagatavotu kafiju.

Ūdens kvalitāte

Kafiju bez ūdens nepagatavosi, tāpēc ir ļoti būtiski pievērst uzmanību tā kvalitātei. Kā norāda "EatingWell" eksperti, īsti kafijas mīlētāji mēdz izmantot veikalos iegādātu ūdeni vai lieto speciālus filtrus virtuves ūdenskrānam, lai iegūtu vēlamo ūdens kvalitāti. Kafijai nederēs mīksts vai destilēts ūdens, jo dažādi ūdenī esošie minerāli ir ļoti būtiski, lai kafija izdotos laba. Tāpat atceries regulāri mainīt ūdeni kafijas automātā, kā arī neizmantot ūdeni, kas tējkannā nostāvējis nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!