Alus ir ļoti iecienīts dzēriens Latvijā, īpaši vasaras sezonā. Vēss, slāpes veldzējošs alus karstā vasaras dienā, kas baudīts no norasojušas glāzes vai tieši no pudeles – šķiet, kas var būt labāks par to? Tomēr, vai alu patiešām vislabāk baudīt aukstu? Un, vai labāk dzert no glāzes, kausa, pudeles vai bundžas? Vai bieza putu kārtiņa liecina par alus kvalitāti? Lūk, daži "Mežpils alus" vēstneša Edgara Magona ieteikumi alus baudīšanai, lai pēc iespējas vairāk izceltu gan dzēriena garšu, gan aromātu.
Bundža vai pudele?
Pieņemts uzskatīt, ka alu jāiegādājas tieši no stikla pudelēm, vēl dzirdēts viedoklis, ka alum bundžās ir metāla piegarša, taču tas ir mīts. Piegarša var veidoties, ja alus tiek dzerts tieši no bundžas, bet, ja alu pārlej glāzē, bundžas materiāls tā garšu neietekmēs. Alus nemaz nepieskaras metālam, jo bundžas iekšpusē ir speciāla polimēra pārklājas. Patiesībā skārda bundža ir labāks iepakojums, jo pasargā dzērienu no gaismas, saules stariem un skābekļa. Arī stikla pudelēs, lai cik tumšs arī būtu stikls, neliels saules staru un gaismas daudzums tomēr piekļūst alum.