Par visu, kas saistās ar meža zvēru gaļu, "Delfi" izvaicāja divus jomas zinātājus – mednieku un šefpavāru. Viens zina, kur gaļu "saražo", otrs – ko ar to darīt. Protams, arī paši mednieki tīri profesionāli prot likt lietā pašu nomedīto, pārvēršot to gardumos.
Mans pirmais jautājums medniekam Gatim Panavam bija par to, kad jākļūst aizdomīgam, ja kāds piedāvā iegādāties meža zvēra gaļu. "Tas nav aizdomīgi. Katram zvēram, kas iekļauts medību sarakstā, ir noteikts medīšanas termiņš, un viss, kas ir ārpus šī termiņa, ir vai nu malumedniecība, vai medības, kas saskaņotas ar Valsts meža dienestu (VMD)," viņš skaidro. "Mednieki, medījot noteiktajā periodā, gaļu pēc tam saliek saldētavā. Vakuumā gaļa var stāvēt arī divus un trīs gadus. Man joprojām mājās ir divus gadus vecas karbonādes un filejas, ko cepu steikos, un nekādu problēmu!
Cita lieta, ja lieguma laikā piedāvā iegādāties acīmredzami svaigu gaļu, piemēram, veselu cisku. Visu sezonu drīkst medīt tikai mežacūkas, lapsas un invazīvo sugu dzīvniekus – jenotus, dambriežus. Pārējais viss ir limitēts."
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv