Tomēr viss nav tik vienkārši. Lai "nomedītu" gatavu arbūzu, jāuzspīd veiksmei, kā arī jāpārzina gatavas ogas īpašības, jo var gadīties, ka nopirktais arbūzs ir nevis pārāk zaļš, bet gan tieši pretēji – pārgatavojies.
Pirmkārt, lai neiegrābtos, arbūzs ir jānovērtē vizuāli. Gatava arbūza mizai jābūt nebojātai un stingrai, vienmērīgi zaļā tonī. Ņem vērā, ka visiem arbūziem būs arī dzeltenīgs plankums – tā ir vieta, kas nav bijusi saules apmīļota augšanas laikā, gulstot uz zemes. Savukārt arbūza kātiņa vietai jābūt sausai. Tāpat gatavam arbūzam jābūt pietiekami smagam. Daudzi iecienījuši arbūza gatavību pārbaudīt, pieklauvējot tā mizai ar roku – ja skaņa ir dobja, tātad oga ir nogatavojusies. Savukārt, ja to saspiež plaukstās, tā miza krakšķ.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit