arbūzs
Viena no vasaras sulīgākajām un gardākajām ogām, bez kuras nevar iztikt vasaras sutīgākajās dienās, pavisam noteikti ir arbūzs. Un tas nekas, ka tepat aiz stūra jau klauvē rudens – arbūza saldā garša vasaras sajūtas pavisam noteikti par kripatiņu paildzinās.

Tomēr viss nav tik vienkārši. Lai "nomedītu" gatavu arbūzu, jāuzspīd veiksmei, kā arī jāpārzina gatavas ogas īpašības, jo var gadīties, ka nopirktais arbūzs ir nevis pārāk zaļš, bet gan tieši pretēji – pārgatavojies.

Pirmkārt, lai neiegrābtos, arbūzs ir jānovērtē vizuāli. Gatava arbūza mizai jābūt nebojātai un stingrai, vienmērīgi zaļā tonī. Ņem vērā, ka visiem arbūziem būs arī dzeltenīgs plankums – tā ir vieta, kas nav bijusi saules apmīļota augšanas laikā, gulstot uz zemes. Savukārt arbūza kātiņa vietai jābūt sausai. Tāpat gatavam arbūzam jābūt pietiekami smagam. Daudzi iecienījuši arbūza gatavību pārbaudīt, pieklauvējot tā mizai ar roku – ja skaņa ir dobja, tātad oga ir nogatavojusies. Savukārt, ja to saspiež plaukstās, tā miza krakšķ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!