Piens un milti ir neatņemama sastāvdaļa daudzām iemīļotām maltītēm kā ikdienā, tā arī svētkos. Lai gan vairums cilvēku uzturā izmanto tieši dzīvnieku izcelsmes pienu un klasiskos baltos miltus jeb kviešu miltus, pastāv vairāki alternatīvi piena un miltu veidi. Tie paplašinās garšu horizontu ikviena cilvēka dzīvē, turklāt sniegs iespēju baudīt kulinārijas šedevrus arī tiem, kuri ikdienas uzturā nedrīkst iekļaut šos produktus. Kā izvēlēties piemērotāko augu valsts pienu un kādas ir alternatīvo miltu priekšrocības? Ierosinājumos dalās "Maxima Latvija" kopā ar ēdienu blogeri Annu Pannu un uztura speciālisti Lizeti Pugu.
Ko ņemt vērā, pirms izvēlies augu valsts pienu?
Augu izcelsmes dzērienu viena no lielākajām priekšrocībām ir to daudzveidība. Tie noderēs ikvienam, kurš izvairās uzturā lietot piena produktus, piemēram, seko vegāniskam dzīvesveidam, vai arī tiem, kuri uzturā nedrīkst izmantot piena produktus, piemēram, piena olbaltumvielu alerģijas dēļ. Papildus tam, augu dzērieni ir veids kā daudzveidot savu ēdienkarti bērniem pēc 1-2 gadu vecuma, ja ir govs piena olbaltumvielu alerģija.