Foto: Shutterstock

Griķi, griķi, griķīši – nekādas vainas, tikai ieguvumi! Olbaltumvielām un šķiedrvielām bagāts produkts, kas nesatur glutēnu, nodrošina žiglu sāta sajūtu un satur mazāk kaloriju nekā citi ikdienā lietotie graudaugi. Tāpat griķus mīl par to izteiksmīgo garšu, kurā jaušams kaut kas krēmīgi riekstains.

Turpinājumā esam apkopojuši pieredzējušu virtuves burvju viltības par to, kā pagatavot visgardākos griķus – ūdenī vai pienā, katliņā, cepeškrāsnī, multikatlā vai varbūt – vienkārši pārlietus? Ko darīt, lai rezultāts nebūtu pelēka, ķepīga putra?

Griķu izmantošanas veidi ir dažnedažādākie. Griķus izmanto kā piedevu pie zivs vai dzīvnieku gaļas ēdieniem, vāra putrās vai pievieno salātiem un zupām. Tie lieliski sader ar dažādiem dārzeņiem un piena produktiem. Vārītus griķus var likt lietā arī saldajos ēdienos, drosmīgākie neslēpj, ka griķi lieliski sader ar šokolādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!