Foto: Lita Vitone

Decembris oficiāli ir pelēko zirņu mēnesis. Nemaz nerunājot par Ziemassvētkiem, kad pelēkie zirņi ir obligāta prasība latviešu svētku galdā. Visbiežāk latvietis zirņus ēd ar speķa un sīpolu mērci un klāt piedzer kefīru, lai vēderam viss mierīgi. Lai gan teju ikviens prot izvārīt zirņus, ielūkojāmies, kādas metodes praktizē zemnieku saimniecībā "Zutiņi" un tāpat padalīsimies ar to, kādēļ zirņi pirms vārīšanas ir jāmērcē.

"Zutiņu" saimnieki stāsta, ka zirņu vārīšanai ir divas metodes. Iepazīsimies ar tām!

1. variants: "Irdeni miltaini zirņi"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!