Svētki aizvadīti, vēderi pilni. Tomēr ne vienā vien mājā aizķērušies dažādi svētku maltītes pārpalikumi: otrās vai pat trešās dienas pīrāgi ar cietāku garoziņu, mazliet dārzeņu, gabaliņš cepeša, nedaudz pelēko zirņu... Ko iesākt ar ēdiena atlikumiem, lai tos nevajadzētu izmest atkritumos, iesaka "Rimi Gardēdis", šefpavārs Normunds Baranovskis.
"Kurš gan nav piedzīvojis to piesātināto pēcsvētku sajūtu, kad ne uz mandarīniem, ne piparkūkām vairs negribas pat paskatīties, bet ledusskapi aizbarikādējušas kastītes ar dažādiem ēdienu pārpalikumiem. Tomēr klasiskās Ziemassvētku mielasta atskaņas var lieliski integrēt jaunu ēdienu pagatavošanā, vajag tikai nedaudz radošuma," saka šefpavārs Baranovskis.
Pīrādziņu reanimācija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit