
Uzkodas ir neatņemama sastāvdaļa, baudot siltas vasaras dienas ģimenes un draugu lokā mājās, zaļumos vai dodoties pārgājienā. Lai spilgtinātu garšu pieredzi, mērces ir lielisks papildinājums, tāpēc "Maxima Latvija" pārtikas fabrika iepazīstina ar Latvijā iecienītām un pasaulē populārām mērcēm un dalās ieteikumus, kā tās pielāgot atbilstoši katra gaumei un kombinēt kopā ar dažādām uzkodām un ēdieniem.
Krējuma mērce. Šī mērce ir viena no vieglāk pagatavojamām un populārākajām mērcēm. Tā ir izgatavota no skābā krējuma, kas bieži tiek papildināta ar dažādām garšvielām un garšaugiem – piemēram, ķiplokiem, dillēm, lociņiem, pētersīļiem, sāli un pipariem. Lai mērci padarītu vēl svaigāku, tai var pievienot arī piparmētras. Krējuma mērce ir lieliska izvēle pasniegšanai kopā ar ceptiem kartupeļiem, dažādiem dārzeņiem, kā arī gaļas ēdieniem – piemēram, šašliku, cāļa pusspārniem, vai citām uzkodām.
Ķiploku mērce. Tā ir pazīstama, pateicoties savai spēcīgajai un aromātiskajai garšai. Mērces pagatavošanā izmanto majonēzi, ķiplokus, sāli un piparus. Ķiploku mērci ieteicams pasniegt kopā ar ķiploku grauzdiņiem, ceptiem kartupeļiem, gaļas ēdieniem un dārzeņiem.