744495346
Foto: Shutterstock

Lai arī līdz Ziemassvētkiem vēl 24 dienas, daži tradicionālie gardumi jācep tieši šajās dienās, jo tiem līdz svētku dienai un celšanai galdā ir jāpaspēj nobriest.

Šāda tradīcija nav izveidojusies velti, jo Ziemassvētku laiks ir saspringts un aizņemts ikvienam, arī saimniecei. Tādēļ garduma izcepšana gandrīz mēnesi pirms Ziemassvētku dienām ir patiešām novērtējams ieguvums. Un nav jau noslēpums, ka svētku sajūta rodas, svētkus gaidot un tiem gatavojoties.

Turpinājumā izvēlei – seši dažādi Ziemassvētku kēksi, kūkas un štolles, kurām pirms likšanas galdā ir jāpastāv vēsumā vairākas nedēļas un jānobriest, bet, ja vēlies pagatavot britu iecienīto Ziemassvētku pudiņu, izlasi šo rakstu, lai iepazītu šī savlaicīgi gatavojamā našķa vēsturi un uzzinātu vēl piecas receptes.

Tradicionālais angļu Ziemassvētku augļu kēkss

Foto: Shutterstock

Tradicionālo angļu Ziemassvētku kēksu var cept dažas dienas vai pat mēnesi pirms likšanas galdā. Savlaicīgās cepšanas iemesls ir Ziemassvētku kēksa nobriedināšana un piesūcināšana ar nelielu brendija piedevu. Pat tad, ja izvēlas bezalkoholisko kēksa versiju, to arī cep laicīgi, jo pašam gatavošanas procesam nepieciešams laiks, kā arī kēkss lieliski glabājas un dod iespēju saimniecei sagatavoties svētkiem bez steigas.

Lasīt vairāk

Apaļā Ziemassvētku kūka ar šokolādes virskārtu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ziemassvētku šokolādes kūka – īstens svētku galda šedevrs. Tās pagatavošana gan prasīs pacietību, bet gardais rezultāts noteikti būs tā vērts. Vari ietaupīt laiku un dekorēšanai izvēlēties jau gatavus konditorejas šokolādes rotājumus.

Lasīt vairāk

Augļu kēkss ar rumu

Foto: Shutterstock

Aromātisks svētku kēkss ar sukādēm un mandelēm.

Lasīt vairāk

Tradicionālā vācu biezpiena štolle

Foto: Shutterstock

Tradicionāls vācu Ziemassvētku gardums, kas jācep ļoti laicīgi, lai līdz svētkiem štolle paspētu nobriest. No dotā produktu daudzuma iznāks viens kukulītis.

Lasīt vairāk

Panetone ar dzērvenēm un balto šokolādi

Foto: Shutterstock

Panetone ir tradicionāla itāļu svētku maize. Garda, salda, viegla un poraina tā burtiski kūst uz mēles. Sukāžu gabaliņi un kaltētās dzērvenes ir kā mazi pārsteigumi. Folijā ieklātu, šo kēksu varēsi uzglabāt divas nedēļas, turklāt tas nezaudēs savas lieliskās garšas īpašības.

Lasīt vairāk

Aprikožu un apelsīnu kūka Ziemassvētkiem

Foto: Vida Press

Klasiska un tik garda Ziemassvētku kūka, ka pat ilgās gaidīšanas laiks līdz kūkas baudīšanai nespēj atturēt no tās pagatavošanas. Lieliskās garšas dēļ kūkai ir vairākas papildinājumu variācijas, ar dažādiem pārklājumiem un saldām dekorācijām, taču šī ir visu recepšu pamats, bez kura neiztikt tradicionālās Ziemassvētku augļu kūkas pagatavošanā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!