Selerija ir neparasts dārzenis, kuru var ēst pilnībā - gan aromātiskās lapas, gan kātus, gan sakni. Tiesa, ir lieta, ko der ielāgot. Ja vēlaties izaudzēt savā mazdārziņā seleriju saknes, nevajadzētu sapriecāties, ieraugot, ka lolotajam augam dobē parādās sulīgi dzinumi, jo tas nozīmē, ka saknes nebūs labas. Sakņu selerijas un lapu vai kātu selerijas ir atšķirīgas šķirnes, kurām gan ir daudz kopīga. Tās pieder čemurziežu dzimtai, kas tiek saukta arī par seleriju dzimtu. To tuvākie "radinieki" ir burkāni, pētersīļi, dilles, kinza... Un vēl citi, vairāk nekā 400 augi, no kuriem daži ir sakņaugi, bet ļoti daudzi - neēdami vai pat indīgi. Par laimi, selerijas ir ēdamas, turklāt ļoti veselīgas. Tās var grauzt svaigas, gluži kā burkānus!
Selerijas virtuvē
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit