Foto: Shutterstock

Pankūkas, pankūciņas, plāceņi un plācenīši... Pildītas, plānas, biezas un pufīgas, rauga, kefīra, dārzeņu... Katram savas mīļākās pankūkas, bet, kā izcept ideālās pankūkas? Kādas viltības jāievēro, gatavojot pankūku mīklu?

Pankūku mīklas sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā vai siltākām – tās nekādā gadījumā nevar būt aukstas. Savukārt pannai jābūt izcilai, ideālajā variantā – no čuguna, uzskata veco laiku saimnieces.

Pēc tam, kad pankūku mīkla iejaukta, ļauj tai 30 minūtes ievilkties, lai miltu lipeklis nedaudz uzbriestu. Pankūkas būs elastīgākas, cepšanas laikā neizjuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!