Visi noteikti atceramies bērnību, kad rabarbers tika ēsts, to vienkārši pamērcējot cukurā, - kraukšķīgs, paskābs un ļoti svaigs! Rabarbers tiešām mīl cukuru, tādēļ visierastāk to baudīt kūkās, kēksos un desertos. Vislabāk sader ar citrusa augļu garšām un vaniļas aromātu. Dēļ sava skābuma rabarbers veido lieliskas gaļas marinādes, kas īpaši aktuāli, atklājot grilēšanas sezonu! Tāpat nevar aizmirst arī garšīgās rabarberu limonādes un pat kvasu.
Trīs padomi rabarberu laikam
Pavisam tievie rabarberu kātiņi nav jāmizo - pietiek, ja noņem dažas garākās mizas plēksnītes.
Ja ienākusies bagātīga rabarberu raža, tos var sagatavot saldēšanai - rabarberu kātus nomizo un blanšē, pārlejot ar vārošu ūdeni uz 45 sekundēm. Tad nolej lieko šķidrumu, atdzesē un kātus sagriež mazākos gabaliņos. Sasaldē. Var uzglabāt līdz pat 3 mēnešiem.
Savītušus rabarberus var "atdzīvināt", kātus vertikāli iemērcot vēsā ūdenī uz aptuveni vienu stundu.