Foto: Shutterstock
Rabarberi ir visdemokrātiskākā dārza velte pavasarī. To audzēšana neprasa īpašas prasmes un apstākļus un katru gadu var rēķināties ar bagātīgu rabarberu ražu, jo rabarbers izaug līdz pat 5 cm vienas dienas laikā. Gardēži īpaši novērtē šo vienkāršo un paskābo augu, jo kulinārās izmantošanas veidi rabarberam ir bezgalīgi. Ne tikai desertos un konditorejas izstrādājumos, bet arī gaļas marinādēs un mērcēs, dzērienos un ievārījumos.

Visi noteikti atceramies bērnību, kad rabarbers tika ēsts, to vienkārši pamērcējot cukurā, - kraukšķīgs, paskābs un ļoti svaigs! Rabarbers tiešām mīl cukuru, tādēļ visierastāk to baudīt kūkās, kēksos un desertos. Vislabāk sader ar citrusa augļu garšām un vaniļas aromātu. Dēļ sava skābuma rabarbers veido lieliskas gaļas marinādes, kas īpaši aktuāli, atklājot grilēšanas sezonu! Tāpat nevar aizmirst arī garšīgās rabarberu limonādes un pat kvasu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!