Šoreiz piedāvājam paskatīties uz auksto zupu nedaudz citādām acīm un varbūt atrast kādu ideju savas personiskās klasiskās receptes uzlabošanai vai varbūt – pavisam jaunas aukstās zupas versijas pagatavošanai!
Andalūzijas gaspačo recepte
Andalūzijas gaspačo - tradicionālā recepte spāņu aukstajai tomātu zupai.
Aukstā zaļo zirnīšu krēmzupa
Tuvojoties vasaras sezonai, vairums no mums jau nepacietīgi gaida aukstās zupas baudīšanu, taču, atkāpjoties no klasiskām vērtībām, ir vērts izmēģināt arī šo auksto zaļo zirnīšu krēmzupu. Zupas krāsa, garša un tekstūra pilnībā atbilst pavasarim, turklāt tās pasniegšanas veids itin labi piestāv arī svētkiem.
Garneļu aukstā zupa
Garneļu aukstā zupa - smalkai pusdienu maltītei.
Aukstā skābeņu zupa
Karstas dienas pusdienām - aukstā skābeņu zupa.
Vistas okroška
Vistas okroška - ieteicama vasarā, līdzīga kā aukstā zupa, taču garšo savādāk.
Sātīgā aukstā zupa ar biešu novārījumu
Nedaudz sarežģītāka aukstās biešu zupas versija, tomēr pūles ir tā vērtas - zupa ir ļoti sātīga un interesanta!
Skābeņu – avokado krēmzupa
Iepriekšējā Berga Bazāra tirgū, ļaujoties jūsmai par pavasara zaļumiem, manā iepirkumu grozā nonāca skābenes. Nav zināms gan, kādiem nolūkiem – jo klasiskās skābeņu zupas vārīšanai esmu par slinku, bet svaigas skābenes nav mana iecienītākā salātu sastāvdaļa. Tā nu pēc nedēļām divām, veicot ledusskapja revīziju, nācās secināt, ka krājumā ir krietni pavītušas skābenes. Ko darīt? Ārā mest nevar – dabai un makam nedraudzīgi. Iepazīstoties ar mājās pieejamajām sastāvdaļām, tapa skābeņu – avokado krēmzupa.
Aukstā tomātu zupa
Pēc nogurdinošas dienas aukstā tomātu zupa būs tā, kas tevi uzmundrinās.