Vienmēr - pagaršo!
Meklē pēc krāsas
Salda persiku smarža vienmēr ir laba augļa gatavības pazīme, bet vari izmantot arī "krāsas testu" - augļi, kuri jau ir gatavi vai tiem ir potenciāls nogatavoties tuvākajās pāris dienās, būs tumšāk sarkanā vai oranžā krāsā, atkarībā no konkrētās šķirnes. Ja persiks pie "kātiņa" ir vēl gaiši zaļš, šāds eksemplārs labāk lai paliek veikala plauktos. Tomēr ja redzi tumši sarkanu augli, nes to droši mājās, noliec uz saulainas palodzes un pagaidi pāris dienas - pastāv liela iespēja, ka iegūsi sulīgu un ļoti saldu persiku baudīšanai uzreiz vai varēsi pagatavot no kādu desertu vai pat salātus.
Izmanto veco labo metodi
Persiki kļūst saldāki un sulīgāki ar katru nogatavošanās dienu. Vecā patiesība darbojas joprojām - viegli iespiežot auglī var pateikt, cik gatavs tas ir. Vislabākā pārbaudes vieta - tur, kur iepriekš bijis kātiņš un tieši zem augļa. Ja izvēlēsies cietus augļus, vari tos gatavot salātus vai vārīt cukura sīrupā, tie derēs tortēm un kūkām. Ja plāno persikus baudīt vairākas dienas pēc kārtas, tad iegādājies tos dažādās gatavības pakāpēs!
Glabā uzmanīgi
Kad persiki pārnesti mājās, vispiemērotākie uzglabāšanas apstākļi tiem ir istabas temperatūrā ar kātiņa vietu virzienā uz leju. Labāk augļus glabāt vienā kārtā, lai tie nesaspiestos. Ja vēlies paildzināt persika mūžu, vari uz pāris dienām ielikt to ledusskapī - bet uzmanies, lai tas nesāktu vīst.