Foto: Shutterstock
Dārzā audzēts baziliks un svaigs ķiplociņš. Aromātisks cietais siers un labas kvalitātes olīveļļa. Šāda kombinācija ir klasisks pamats aromātiskākajam vasaras pašu gatavotam pesto. Vari to baudīt uzreiz vai sasaldēt ziemai. Izrādās, pesto var pievienot ne tikai pastai - ir daudz un dažādu metožu, ko gardēži ir atzinuši par labām esam un izmanto ikvienas maltītes uzlabošanai, raksta portāls "The Kitchn".

1. Sāc ar brokastīm - ja pirmajā dienas maltītē esi ieradis ēst omleti, vari droši pievienot dažas piles pesto uz omletes vai salātiem. Neierastāka kombinācija? Sāļās pankūkas vai vafeles, kurām cukura vietā pievieno pesto. 

2. Tomātu mērces vietā picā - ja gatavo picu vai sāļo plātsmaizi, droši liec pesto tomātu mērces vietā. Iegūsi neaizmirstamu garšu kombināciju. Atceries, ka pesto būs nepieciešams mazākā daudzumā nekā tomātu mērce, jo tam ir daudz spēcīgāka garša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!