Domājot par pusdienām vai vakariņām, šobrīd neiztikt bez tādiem ēdieniem, kuru galvenā sastāvdaļa ir kabacis. Ja aptrūkušās idejas, tev noteikti noderēs kāda no šīm kabaču ēdienu receptēm.
Ātrais kabaču sautējums pannā ar tomātiem un ķiplociņu
Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci
Saldās kabaču pankūkas
Gardas kabaču pankūkas ar karamelizētām maliņām. Recepte no portāla Cālis.lv lietotājas Evulītes krājumiem.
Kabaču omlete
Kabaču sacepums ar dārzeņiem un fetas sieru
Kabaču biezzupa ar pienu
Kārtainie kabaču salāti ar tomātiem un baziliku
Ik gadu augustā pienāk tāds brīdis, kad šķiet - kabači ir it visur un to nekļūst mazāk, gluži pretēji - ar kabačiem ir gluži kā cīņā ar trīsgalvaino pūķi, nocērtot vienu galvu, izaug trīs vietā. Klasiska kombinācija ir kabači ar tomātiem, kurus sasautē pannā un pēc tam gardu muti noēd. Akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars piedāvā citu versiju šim salikumam - kārtainos kabaču salātus, kuri izcili garšo gan uzreiz pēc pagatavošanas, gan vēlāk - kad atdzisuši.
Grilēti kabači
Kabaču biezzupa ar baziliku
Cukīni vai kabaču sacepums ar makaroniem un gaļu
Ar malto gaļu pildīti kabaču 'gredzeni'
Piparu, kabaču un maltās gaļas sautējums 'It kā pildīti pipari'
Tomātos sautētas ar malto gaļu pildītas kabaču ripas
Austrumnieciskais kabaču sacepums ar kariju
Kartupeļu sacepums ar sieru, dārzeņiem un biezpiena mērci
Ātrā vīriešu zapte
Tomātu sulā marinēti kabači
Siltie salāti ar bulguru un dārzeņiem
Kabači tomātu mērcē ar čili un papriku
Cepeškrāsnī cepti kabači ar tomātiem un sieru
Kabači mīklā
Kabaču laika klasika - kabači mīklā! Īpaši gardi, ja pasniedz ar tomātu - ķiploku mērcīti.