Foto: Shutterstock

Vasara mūs lutina ar daudz dažādām ogām gan pašu dārzos, gan mežos. Ja pareizi uzglabātas, ogas iespējams lietot visu gadu, bet sezonas plaukumā no tām iespējams gatavot daudz dažādu gardumu – ievārījumus, sulas, sīrupus, tējas, sukādes vai čatnijus. Piedāvājam iepazīties ar vairākiem raibiem un interesantiem faktiem par ogām un to nozīmi uzturā, ko apkopojuši Lido speciālisti, kā arī izmēģināt gardas receptes no Tasty.lv pavārgrāmatas.

Interesanti un noderīgi fakti par ogām

Augustā pieejamās ogas, tai skaitā upenes, jāņogas, kazenes, lācenes, mellenes u.c., sākotnēji augušas tikai savvaļā. Melleņu, lāceņu, jāņogu, upeņu un citu augusta ogu ražu novāc gandrīz visā pasaulē. Ogu sezona mainās pa laika joslām un pāriet no vienas valsts uz otru, tādējādi padarot tās pieejamas pasaules iedzīvotājiem visu gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!