1. Draudzējies ar čili - ja esi pikantu ēdienu cienītājs, tad čili atsvaidzinās visvienkāršākās maltītes garšu un piedos ēdienam īpašu raksturu. Vari nopirkt čili pākstis vairumā, tās sasaldēt un paņemt no saldētavas tik, cik tobrīd nepieciešams.
2. Nepārvērtē apetīti - vienmēr ir neliels kārdinājums, pagatavot nedaudz vairāk ēdiena, kā tobrīd nepieciešams. Ja vien neplāno daļu no tā sasaldēt vai uzsildīt, tad pieturies pie konkrēta porciju izmēra. Tad ēdiens nebūs jāizmet, ja paliks neapēsts.
3. Izmanto akcijas preces - rīkojies pārdomāti: ja akcijas laikā tiek piedāvāta prece, kas uzreiz tiks izlietota un ir vajadzīgajā daudzumā (pārpalikumi bieži netiek izmantoti un pēc laika nonāk atkritumos), izmanto iespēju iegādāties vajadzīgos produktus par patīkamu cenu.
4. Iemīli sautējumus - gatavojot ēdienu zemā temperatūrā ilgāku laiku, var iegūt neticami labus rezultātus, jo pat vislētākais gaļas gabals pēc ilgas sautēšanas kļūst sulīgs un ar patīkamu struktūru. Pievieno dārzeņus, savas mīļākās garšvielas un iegūsi aromātisku un sātīgu maltīti.
5. Nenoniecini pārpalikumus - ja no iepriekšējām pusdienām vai vakariņām palikušas pāri kādas no izejvielām, atceries par tām, gatavojot nākamo ēdienreizi. Vārītus rīsus vari pievienot zupām vai salātiem, no apkaltušas maizītes pagatavot grauzdiņus zupai - esi radošs!
6. Dodies uz tirgu - ja gaļu iegādāsies tirgū, tā būs iespēja ne vien ietaupīt līdzekļus cenu starpības dēļ, bet arī iedraudzēties ar pārdevējiem un jautāt pēc viņu padoma. Gaļas tirgotāji labi pārzina labākās pagatavošanas metodes un varēs ieteikt, kā iegūt gardāko ēdienu no lētākiem gaļas gabaliem.
7.Neaizmirsti par graudaugiem - ja vēlies iegūt sātīgu ēdienu, gaļu un dārzeņus papildini ar vērtīgajiem ogļhidrātiem. Tāpēc iegādājies vairumā ar atlaidēm rīsus, makaronus un pākšaugus, jo tos var pievienot zupām, sautējumiem un otrajiem ēdieniem, radot ik reizi jaunas garšu kombinācijas.
8. Lai dzīvo buljons! Profesionāli pavāri regulāri atgādina, cik ļoti svarīgi pašiem gatavot buljonu mājās, tam izmantojot gaļas pārpalikumus, kaulus un ne tik izskatīgus dārzeņus. Tas prasīs nedaudz laika un pacietības, bet vēlāk varēsi ietaupīt, jo buljons vairs nebūs jāiegādājas veikalā.
10. Maizes otrā elpa - ja maizes kastē palikusi neapēsta sakaltusi maizīte, neizmet to! Pagatavo ķiploku grauzdiņus salātiem vai zupai vai samal to rīvmaizē. Ja laicīgi pamani, ka mājās ir pārāk daudz maizes, daļu sasaldē un izmanto vēlāk pēc vajadzības.