Svaigas baravikas
Pirmā svarīgā lieta – jāpārbauda, vai sēni neapdzīvo nelūgtie viesi: kāpuri. Otrais solis, bez kura nevarēs iztikt, ir baraviku tīrīšana. Vislabāk šim mērķim izmantot otiņu ar stingrākiem sariem, ar to "pārejot" pāri sēnes cepurītei no augšas un apakšas, kā arī kātiņam no visām pusēm. Var izmantot arī tīru, mitru drāniņu. Baravikas nav ieteicams mazgāt, ja vien neplāno tās izmantot uzreiz. Ja sēnes ir pārāk piesūkušās ar ūdeni, tās gatavojot ātri zaudēs konsistenci un pats ēdiens – struktūru.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit