Foto: Shutterstock
Rudeni grūti iedomāties bez bagātīgas sēņu ražas. Ikvienā sēņotāja grozā par vērtīgāko un cēlāko sēni uzskatāma baravika. Kā šo meža karalieni izmantot kulinārijā, lai izceltu tās garšu un īpašo aromātu? Piedāvājam praktiskus padomus un gardas receptes visiem baraviku cienītājiem.

Svaigas baravikas

Pirmā svarīgā lieta – jāpārbauda, vai sēni neapdzīvo nelūgtie viesi: kāpuri. Otrais solis, bez kura nevarēs iztikt, ir baraviku tīrīšana. Vislabāk šim mērķim izmantot otiņu ar stingrākiem sariem, ar to "pārejot" pāri sēnes cepurītei no augšas un apakšas, kā arī kātiņam no visām pusēm. Var izmantot arī tīru, mitru drāniņu. Baravikas nav ieteicams mazgāt, ja vien neplāno tās izmantot uzreiz. Ja sēnes ir pārāk piesūkušās ar ūdeni, tās gatavojot ātri zaudēs konsistenci un pats ēdiens – struktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!