10 interesanti fakti par medu
Medus ir saldāks par parasto cukuru, tādēļ to pievienot vajadzētu proporcionāli mazākā daudzumā.
Medum nepatīk augstas temperatūras - saskarē ar karstu šķidrumu medus zaudē ne vien aromātu un garšas īpatnības, bet arī dabīgos tā sastāvā esošos enzīmus.
Mīts, ka medus ņemšanai nedrīkst izmantot metāla karotes, patiešām ir tikai mīts. Medus ir "skābs" produkts, bet īsā saskare ar karoti nekādus bojājumus korozijas formā metālam nenodarīs.
Medus var sabojāties - ja atstāsi to nenoslēgtā traukā ilgstoši, medum piekļūs gaiss un tā rezultātā var sākties fermentācijas process.
Ir interneta veikali, kuros var iegādāties kaktusu medus pulveri - jaunatklājumu cienītājiem tomēr būtu vēlams būt piesardzīgiem, jo kaktusu medus pulveris nav īsts medus. Medus pieejams tikai vai nu šķidrā, vai krēmveida konsistencē.
Medus kristalizēšanās neietekmē tā kvalitāti. Tādēļ nevajadzētu uztraukties, ja uz pavasara pusi iepriekšējās ražas medutiņš zaudējis savu sākotnējo konsistenci - kvalitāte vai uzturvērtība nebūs cietusi.
Medus ir veselīgāks par parasto cukuru - vienkārša patiesība, kuru būtu vērts atcerēties saldumu mīļotājiem.
Veselīgā dzīvesveida piekritēji var uzelpot, jo medus sastāvā nav holesterīna.
Protams, medū ir ne mazums kaloriju, bet arī pozitīvais aspekts - tajā nav ne grama tauku.
Lai cik neticami tas neizklausītos, zinātnieki ir pierādījuši, ka medus palīdz sadedzināt kalorijas, kamēr mēs guļam.