Foto: Shutterstock
Medus ir viens no vēsturiski senāk zināmajiem saldinātājiem. Vēsturnieki lēš, ka pirmais medus ievākts pirms 20 miljoniem gadu, savukārt biškopība kā lauksaimniecības nozare sākusi attīstīties 700 gadus pirms mūsu ēras. Medus ceļš līdz mūsdienām bijis interesants un leģendām vīts - ēģiptieši tonnām medus lēja ūpēs, ziedojot to dieviem, senie romieši to izmantoja cīņu laikā gūto ievainojumu dziedēšanai. Medus līdz par nesenai pagātnei kulinārijā tika izmantots vien turīgo ļaužu namos, jo tas bija ekskluzīvs produkts, kurš bija pieejams vien tiem, kas to varēja atļauties nopirkt, vai iegūt paši, turot bites.

10 interesanti fakti par medu

Medus ir saldāks par parasto cukuru, tādēļ to pievienot vajadzētu proporcionāli mazākā daudzumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!