Daudzu eksotisku un austrumniecisku ēdienu recepšu pamatā ir kokosriekstu piens, ko pievieno gan zupām un mērcēm, gan desertiem un dzērieniem. Katrā veikalā diez vai varēs iegādāties bundžiņas ar kokosriekstu pienu, tomēr pastāv iespēja to pagatavot pašiem, iesaka laikraksta Latgales Laiks Pūra lādes padomu veidotāji, piedāvājot divas metodes, kā pašiem pagatavot kokosa pienu.
Pirmā metode - no kokosriekstu skaidiņām. Tās ber traukā, aplej ar divreiz lielāku daudzumu karsta ūdens un sablendē. Gatavo masu caur sietiņu vai marli kārtīgi nospiež. Piens sanāk samērā krēmīgs.ja nav paredzēts uzreiz izlietot visu daudzumu, to var pāris dienas glabāt ledusskapī. Ja piens noslāņojas, to atliek tikai saskalināt.
Otrā metode - no veseliem kokosriekstiem. Jāpiebilst, ka riekstā esošais šķidrums nav piens. Kokosriekstu piens veidojas no baltā, stingrā rieksta, ko sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un vāra ūdenī vai pienā, līdz veidojas krēmīga substance.
Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha
Kokosriekstu piena un laima krēms ar mango
Kokosriekstu piena un zemeņu saldējums
Īpaši veselīgs saldējums, kuru var baudīt arī vegāni un cilvēki ar laktozes nepanesamību. Bet garšos noteikti arī visiem pārējiem. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindas virtuve" autore Linda.