Kā mājas apstākļos pagatavot kokosriekstu pienu un 13 idejas, ko ar to iesākt
Foto: Shutterstock

Daudzu eksotisku un austrumniecisku ēdienu recepšu pamatā ir kokosriekstu piens, ko pievieno gan zupām un mērcēm, gan desertiem un dzērieniem. Katrā veikalā diez vai varēs iegādāties bundžiņas ar kokosriekstu pienu, tomēr pastāv iespēja to pagatavot pašiem, iesaka laikraksta Latgales Laiks Pūra lādes padomu veidotāji, piedāvājot divas metodes, kā pašiem pagatavot kokosa pienu.

Pirmā metode - no kokosriekstu skaidiņām. Tās ber traukā, aplej ar divreiz lielāku daudzumu karsta ūdens un sablendē. Gatavo masu caur sietiņu vai marli kārtīgi nospiež. Piens sanāk samērā krēmīgs.ja nav paredzēts uzreiz izlietot visu daudzumu, to var pāris dienas glabāt ledusskapī. Ja piens noslāņojas, to atliek tikai saskalināt.

Otrā metode - no veseliem kokosriekstiem. Jāpiebilst, ka riekstā esošais šķidrums nav piens. Kokosriekstu piens veidojas no baltā, stingrā rieksta, ko sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un vāra ūdenī vai pienā, līdz veidojas krēmīga substance.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!