Vai zināji, ka āboli ir labāks pretmiega līdzeklis nekā kafija, jo augļu sastāvā esošie cukuri ir daudz iedarbīgāki par kofeīnu.
Ābolos ir vairāk nekā 50 vitamīnu, minerālvielu, aminoskābju un augļskābju, turklāt tie tiek tiek dēvēti par dabiskajām zobu birstēm, jo ēdot ābolus, tiek balināti zobi un masētas smaganas.
Gatavojot ēdienus, kuros nepieciešami svaigi āboli, lai tie nekļūtu brūni, āboli uz īsu mirkli jāiemērc citronu vai ananasu sulā. Savukārt, pasniedzot sagrieztus augļus, āboli nekļūs brūni, ja pēc sagriešanas tos iemērksiet vieglā sālsūdenī.
Lai āboli ilgāk uzglabātos svaigi mājas apstākļos, tos ieteicams turēt tumšā un vēsā vietā vai ledusskapī, ievietotus atsevišķā maisiņā.
Šos un vēl citus interesantus faktus par āboliem apkopojuši ēdināšanas uzņēmuma Lido speciālisti, piedāvājot interesantu infografiku, kuru var aplūkot šeit. Bet, ja meklē interesantas un gardas idejas, kā pagatavot maltīti, izmantojot ābolus, tev noderēs receptes no Tasty.lv apjomīgās pavārgrāmatas.