Foto: Shutterstock
Tuvojoties ābolu sezonai, galdā arvien biežāk tiek celti vietējie āboli. Latvijā biežāk sastopamas aptuveni 15 šo veselīgo augļu šķirnes, taču pasaulē tās ir vairāk nekā 7500. Dažādas ābolu šķirnes nogatavojas no augusta līdz pat novembrim, bet, pareizi uzglabāti, šie augļi pieejami līdz pat pavasarim.

Vai zināji, ka āboli ir labāks pretmiega līdzeklis nekā kafija, jo augļu sastāvā esošie cukuri ir daudz iedarbīgāki par kofeīnu.

Ābolos ir vairāk nekā 50 vitamīnu, minerālvielu, aminoskābju un augļskābju, turklāt tie tiek tiek dēvēti par dabiskajām zobu birstēm, jo ēdot ābolus, tiek balināti zobi un masētas smaganas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!