Foto: Shutterstock
Pretēji "pavasara jēriem" rudens jēru gaļa ir aromātiskāka un maigāka pēc struktūras, jo pavasarī dzimušie jēri visu vasaru ir pavadījuši ganībās, ēdot zāli un pieņemoties svarā. No septembra līdz novembrim kauto jēru gaļas tauku procents ir augstāks, krāsa ir tumšāka un smarža – izteiktāka. Iegādājoties gaļu veikalā vai tirgū, pievērs uzmanību tās krāsai, vajadzētu izvairīties pirkt gaļu ar brūnu nokrāsu.

Jēra gaļu jāuzglabā ledusskapī tā, lai tā nenonāktu tiešā saskarē ar gatavo pārtiku vai tiem produktiem, kas pirms ēšanas netiks termiski apstrādāti. Jēra gaļa ir piemērota saldēšanai – mazākos gabalus saldētavā var uzglabāt līdz trīs mēnešiem, lielākos – līdz sešiem.

Sautēta jēra gaļa ar baklažāniem

Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī sautēta jēra gaļa ar baklažāniem - aromātiska un labi garšos kopā ar rīsiem vai kartupeļiem.

Lasīt vairāk

Jēra gaļas un fetas salāti

Interesanti un sātīgi salāti laiskām svētdienas vakariņām svaigā gaisā.

Lasīt vairāk

Jēra stilba cepetis

Jēra stilba cepetis un neatņemama sastāvdaļa – rabarberu ievārījums.

Lasīt vairāk

Jēra krūtiņas cepetis

Foto: Shutterstock
Lai mazinātu jēra gaļas samērā specifisko aromātu, gaļu liec bļodā, pārlej ar kefīru un atstāj uz četrām stundām. Cits variants - pirms gatavošanas iezied gaļu ar sinepēm.

Lasīt vairāk

Plovs ar jēra gaļu

Foto: Shutterstock

Plovs ar jēra gaļu derēs gardai maltītei gan ikdienā, gan ciemiņus gaidot.

Lasīt vairāk

Sautēta jēra gaļa ar garšvielām

Foto: Shutterstock
Kārtīgi marinēta un sautēta jēra gaļa.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!