Foto: Shutterstock
Pretēji "pavasara jēriem" rudens jēru gaļa ir aromātiskāka un maigāka pēc struktūras, jo pavasarī dzimušie jēri visu vasaru ir pavadījuši ganībās, ēdot zāli un pieņemoties svarā. No septembra līdz novembrim kauto jēru gaļas tauku procents ir augstāks, krāsa ir tumšāka un smarža – izteiktāka. Iegādājoties gaļu veikalā vai tirgū, pievērs uzmanību tās krāsai, vajadzētu izvairīties pirkt gaļu ar brūnu nokrāsu.

Jēra gaļu jāuzglabā ledusskapī tā, lai tā nenonāktu tiešā saskarē ar gatavo pārtiku vai tiem produktiem, kas pirms ēšanas netiks termiski apstrādāti. Jēra gaļa ir piemērota saldēšanai – mazākos gabalus saldētavā var uzglabāt līdz trīs mēnešiem, lielākos – līdz sešiem.

Sautēta jēra gaļa ar baklažāniem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!