Izrādās, musli vēsture aizsakās jau divdesmitā gadsimta sākumā, kad šveiciešu ārsts Birčers-Benners (Dr.Bircher-Benner) to ieviesa savu pacientu diētas sastāvā. Musli ir ļoti dažādi un sastāvdaļu izvēle ir gaumes jautājums – vari ļaut teju neierobežotu vaļu savai fantāzijai. Ja esi veselīga dzīvesveida piekritēja un rūpīgi seko uzņemto kaloriju skaitam, izvēlies nesaldinātus musli, kas gatavoti no graudu pārslām, riekstiem un sēklām, ja vēlies dzīvi padarīt saldāku, pievieno savam brokastu maisījumam žāvētus augļus vai arī apgrauzdē pārslas un sēklas krāsnī, sajaucot tās ar cukura un sviesta maisījumu - tas būs īsts baudījums tavām garšas kārpiņām.
Musli parasti pasniedz, pārlejot to ar pienu, jogurtu vai sulu. Pēc izvēles vari pievienot arī svaigus augļus, ogas, medu, šokolādes vai pašgatavotas karameles gabaliņus.