Foto: Shutterstock
Brūklenes ir demokrātiskākās no rudens ogām - to lasīšanai nav jādodas dziļi purvā, šīs ogas nav izvēlīgas augšanas apstākļu ziņā, un tās var pagatavot vienas pašas vai kopā ar citiem rudens labumiem (āboliem, plūmēm utt.).

Izrādās, brūklenēm ir ne tikai īpaša un neatkārtojama garša, bet tām piemīt arī labvēlīga ietekme uz mūsu veseslību - šīs ogas stiprina mūsu asinsvadus un sirdi, kā arī pazemina asinsspiedienu un holesterīna līmeni.

Brūklenēm ir arī augsta uzturvērtība, jo sastāvā esošajiem polifenoliem un biolompleksam tiek piedēvētas antisklerozes īpašības. Tās pazīst arī kā līdzekļi cīņā ar gastrītu, paaugstinātu asinsspiedienu, aknu slimībām, reimatismu un kuņģa čūlu. Turklāt brūklenes ir spēcīgs antiseptiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!