Izrādās, brūklenēm ir ne tikai īpaša un neatkārtojama garša, bet tām piemīt arī labvēlīga ietekme uz mūsu veseslību - šīs ogas stiprina mūsu asinsvadus un sirdi, kā arī pazemina asinsspiedienu un holesterīna līmeni.
Brūklenēm ir arī augsta uzturvērtība, jo sastāvā esošajiem polifenoliem un biolompleksam tiek piedēvētas antisklerozes īpašības. Tās pazīst arī kā līdzekļi cīņā ar gastrītu, paaugstinātu asinsspiedienu, aknu slimībām, reimatismu un kuņģa čūlu. Turklāt brūklenes ir spēcīgs antiseptiķis.
Kāda ir ietekme uz vielmaiņu? Brūklenes stiprina asinsvadu sieniņas, sekmē minerālu vielmaiņu un neitralizē toksīnus, tādējādi uzlabojot gremošanas procesu un tonizējot organismu. Šīs mazās rudens odziņas ir pilnas ar A, B un C vitamīniem un tādiem vērtīgiem elementiem kā kalcijs, magnijs, fosfors, kālijs un nātrijs. Ņemot vērā visu iepriekšminēto, uztura zinātnieki un ārsti uzskata, ka brūklenes uzlabo asins sastāvu un kaulu veselību, kā arī palīdz cīnīties ar dažādām alerģijām.
Ar brūklenēm uzņemsi lielu daudzumu vērtīgo Omega-3 taukskābju, kuras ir pazīstamas kā spēcīgs antioksidants un tām piemīt pretiekaisuma iedarbība. Ja šīs ogas uzturā lietosi regulāri, ļausi savam organismam veiksmīgāk cīnīties ar apkārtējā vidē esošajiem un mūsu organismā nonākušajiem brīvajiem radikāļiem.